logo

One World Tree Planting

One World Tree Planting

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

One World Tree Planting

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Oeganda

MISSIE

One World Tree Planting is een jong participatief netwerk van praktische klimaatactivisten die elkaar ondersteunen in de uitwerking van lokale klimaatadaptatieprojecten, fondsenwerving en de uitbouw van een lokale groene economie. 


Ruime aandacht wordt besteed aan het aanplanten van nieuwe bossen, herstel van bestaande bossen en andere natuurlijke ecosystemen met de focus op het trainen van de lokale plattelandsbevolking in de transitie naar agro-ecologie en voedselbosbouw (agroforestry). 


Onze ondersteuning van lokale projecten verloopt in drie fasen: 


1. Creatie van fonds voor lokale klimaatactie start-ups; 

2. Netwerken en verbinden van onze projecten met lokale, nationale en internationale organisaties en bedrijven om samenwerking en synergieën te creëren;

3. Capaciteitsopbouw en training om de projecten te begeleiden in de transitie van non-profit naar sociaal ondernemerschap met zoals sociale als ecologische impact. HISTORIEK

In oktober 2019 werd één van onze bestuurders gecontacteerd door Ronald Mutabazi van Stay Green in het Mubende district in Oeganda met de vraag om ondersteuning voor zijn project Green School Mubende 2020.


Na een aantal succesvolle crowdfundingacties en groeiende contacten met klimaatactivisten uit Oost-Afrika, India en de Filipijnen besloten we verschillende projecten bij elkaar te brengen en elkaar te ondersteunen om kleinschalige klimaatprojecten te financieren.


Eén van onze projecten rond hernieuwbare energie brachten we in contact met Ondernemers voor Ondernemers die hen verder kan ondersteunen in de uitwerking van een business plan, krediet en ondersteuning van hun energie start-up.

Het verbinden van onze projecten met organisaties die hen verder kunnen ondersteunen is één van de strategieën om onze ondernemende klimaatactivisten te helpen groeien.  


In de zomer van 2020 gingen we een samenwerking aan met Klimaatdichters, een jong netwerk van dichters uit België en Nederland. Het resultaat van deze samenwerking is de dichtbundel "Zwemlessen voor Later", waarvan de opbrengst gaat naar één van onze projecten, met name de Go Green Campaign in de Westelijke Nijlvallei. 


Dit najaar plannen we een boekenreeks waarin we verhalen van klimaathelden over de hele wereld willen delen met oog op bewustwording van kinderen en jongeren via workshops in scholen en jeugdorganisaties. De opbrengst van deze boeken en workshops gaat naar onze projecten. 


We zijn gestart met vier projecten in Oeganda, maar kijken er naar uit om in de toekomst projecten van bevriende klimaatactivisten in andere landen te ondersteunen. ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen, Herk-de-Stad

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Kinderen en jongeren, Vluchtelingen

THEMA'S

ecologie, veeteelt en/of visserij, Economie, Socio-culturele sector

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

* Klimaatdichters * Ondernemers voor Ondernemers

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET ZUIDEN

* Global Peace Chain Chapter Uganda - Aldo Adomati * Miss Conservation Kigezi - Plant a Tree Plant Hope Campaign Asiimwe Mourine * Fridays for Future Uganda * Youth for Future Africa * Vanessa Nakate * Emergency4All * ARDOC - Associated Reporters for Development Organisation & Cooperation * XR Africa * World Tree Man Game - Inda

FOTOGALLERIJ

organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors