logo

Plan For Gambia

Plan For Gambia

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Plan For Gambia

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Gambia

MISSIE

Onze vereniging heeft de SDG’s onderschreven en doet aan ontwikkelingswerk in West-Afrika, voornamelijk in Gambia. We trachten de levenskwaliteit van de arme plattelandsbevolking te verbeteren door de ondersteuning en realisatie van diverse kleinschalige projecten zoals : de oprichting en ondersteuning van schoolprojecten, het zorgen voor drinkwatervoorzieningen en waterputten, de uitbouw van gemeenschapstuinen, de hulp aan en ondersteuning van gezondheidsvoorzieningen, het verstrekken van studiebeurzen en microkredieten. 

HISTORIEK

De stichters van Plan For Gambia hebben vele jaren ervaring in Gambia via actief lidmaatschap in een andere vzw actief in Gambia. Een van onze leden was al enkele jaren privé actief met de ondersteuning van een nursery school in een Sukuta, een arm plattelandsdorp.
De slechte toestand en het gebrek aan water in de vele gegraven waterputten ligt aan de oorsprong van de oprichting van Plan For Gambia in 2015, in de vorm van een feitelijke vereniging, welke dan begin 2017 omgevormd werd in een vzw. De initiatiefnemers hebben reeds 4 geboorde waterputinstallaties gerealiseerd: voor de tuin van een school in Jambanjelly, voor het health center in Sukuta en voor een dorpstuin in Kasa Kunda en in Sibanor. 

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Edegem, Hulshout

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Ambachtslui, Inheemse volkeren, Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

Watervoorziening, Onderwijs

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors