logo

Projecten voor Afrika

Projecten voor Afrika

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Projecten voor Afrika

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Senegal

MISSIE

Het belangeloos doel  van de vzw is het ontwikkelen, opzetten en ondersteunen van kleinschalige projecten in Afrika en andere delen van de wereld en dit op het gebied van gezondheidszorg, educatie en algemene ontwikkeling.

HISTORIEK


De vzw werd opgericht in juni 1999 na een bezoek van een vriendengroep aan Senegal waarbij duidelijk werd dat met beperkte middelen toch veel kon gebeuren om het leven van de lokale bevolking te verbeteren.

Een project voor het bouwen van een Case de Santé in Sinthiou M'Badane, een dorp van de gemeenschap Malicounda nabij Mbour, werd in 2000 succesvol afgerond. Met voorziening van personeel en erkenning van de overheid werd de werking opgestart.

Reeds een jaar later werden plannen gemaakt voor de bouw van een kleuterschool met aanvankelijk één klasje, dat verder groeide tot 3 klassen. Bekwaam personeel werd aangesteld en erkenning van de overheid werd bekomen. 

In de daaropvolgende jaren werden allerlei initiatieven opgestart ter ondersteuning van de plaatselijke rurale bevolking zoals aanleg van een boomgaard in een ommuurde tuin, graven van waterputten, kippenkwekerij, graanmolen enz.

Sinds een vijftal jaren wordt meer focus gelegd op de ondersteuning van de vrouwen. Zo werd het personeel van de Case de Santé uitgebreid met een vroedvrouw, werden er vrouwengroepen opgericht voor financiering van kleine handelsactiviteiten.

De komst in 2017 van waterleiding en Electriciteit in het dorp lieten ons toe een voortrekkersrol te spelen in de inrichting van onze Case de Santé.

Ook tijdens de Corona-jaren bleven onze basisactiviteiten verder lopen en ondersteunden we de lokale gemeenschap met een grondige opfrissing van onze infrastructuur (vloertegels, betegeling van de muren van de Case, installatie douches en vernieuwing van de toiletten)

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen, Mortsel

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Kinderen en jongeren

THEMA'S

veeteelt en/of visserij, Gezondheidszorg, Onderwijs

FOTOGALLERIJ

organisation_photo organisation_photo organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors