logo

ProsPer International

ProsPer International

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

ProsPer International

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

India, Japan, Malawi, Mozambique, Oekraïne, Senegal, Sierra Leone, Zuid-Korea

MISSIE

Creating added value for social economy with reusable items and materials, in a global context.

Overstock kringloopgoederen waarvoor in het noorden binnen de sociale economie geen nieuwe eigenaar is gevonden wegens overaanbod, krijgen in het zuiden een nieuwe bestemming. Dit door op de meest secure wijze, met respect voor de locale markt en met realisatie van meerwaarde voor de lokale bevolking, deze goederen op die lokale markten te brengen.

HISTORIEK

Gestart met export van onverkoopbare zetels en dressoirs van De Kringwinkel Zuiderkempen naar SVDP Eugene Oregon USA, met vallen en opstaan partners gevonden in het zuiden voor afname van de beschikbare goederen en aansluitend uitbreiding partnerschap met bijkomende Vlaamse sociale economie kringloopbedrijven (Kringwinkels).ProsPer International is sinds 1/3/2013 de Europese opschaling van dit initiatief, waarbij sociale economie kringloopbedrijven uit gans Europa hun overstock kringloopgoederen samenbrengen in 1 logisch en logistiek geheel. Enkel overstock kringloopgoederen van sociale economie kringloopbedrijven komen in aanmerking, er wordt enkel samengewerkt met partners die de doelstellingen mbt MVO & duurzaamheid van die sociale economie kringloopbedrijven onderschrijven, en die een audit doorstaan.

DOELGROEP(-en)

Stedelijke bevolking

THEMA'S

Economie

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors