logo

Que Te Vaya Bien

Que Te Vaya Bien

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Que Te Vaya Bien

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Bolivia

MISSIE

Que Te Vaya Bien is een VZW die zicht inzet voor kinderen, jongeren en hun families in Latijs-Amerika die leven in kansarmoede. Om deze missie tot uitvoer te brengen ontwikkelt de VZW verschillende activiteiten, allen gericht op het ondersteunen van initiatieven, projecten en niet-gouvernementele organisaties in Latijns-Amerika ten voordele van families en kinderen in situatie van armoede, zowel op sociaal, psychologisch als financieel vlak. Meer specifiek zal er ondersteuning geboden worden op volgende terreinen:

*Opstarten en begeleiden van mini-ondernemingen (naaiatelier, timmeratelier, bakkerij, boerderij, etc.).
*Middelen aanwenden met als doel de zelfredzaamheid van de projecten en organisaties te vergroten.
*Uitbreiden van bestaande infrastructuur van deze projecten en organisaties.
*Trachten een antwoord te bieden op de specifieke noden en behoeften van een project of een organisatie op een bepaald moment.

Er wordt steeds gehandeld in nauwe samenwerking met en/of op vraag van de Latijns-Amerikaanse initiatiefnemers.

HISTORIEK

In 2011 vertrok Eva Geerts voor vijf maanden naar Hogar de niños Alalay, een organisatie voor kinderen in straatsituatie, om haar stage psychologie te doen. Tijdens haar verblijf werkte ze samen met de mensen van Alalay het koeienproject uit. Dit project werd tot uitvoering gebracht dankzij de giften van vrienden en familie van Eva. De problematiek van de kinderen, de behoeften en noden die ze zag, het Bolivaanse leven, lieten haar bij terugkomst in Belgie niet meer los. Na het schrijven van haar thesis vertrok ze terug naar Bolivia om vanaf maart 2013 in Alalay Santa Cruz te gaan werken. Ondertussen werd in Belgie de VZW Que Te Vaya Bien opgericht door Sophie, Robin, Stephanie, Thomas en Mieke. In september kwamen ze allen op bezoek in Alalay om het project te leren kennen en de overeenkomst te bespreken tussen Alalay en de VZW Que Te Vaya Bien.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Lommel

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs, Socio-culturele sector

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors