logo

Samarpan

Samarpan

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Samarpan

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

India

MISSIE

Samarpan is een vereniging met als doel projecten voor kinderen en vrouwen in het Zuiden te steunen. Onze werking wil tweeledig zijn; - Sensibiliseren voor de Noord-Zuidproblematiek aan de hand van de projecten die wij ondersteunen. - Fondsen werven om die projecten tot een goed einde te kunnen brengen. De werking richt zich nu volledig op het meisjesweeshuis Samarpan Sansthan in Jaipur (India). Dat is een kleinschalig weeshuis waar kinderen alle kansen krijgen om zich te ontplooien en te studeren. Er worden ook verstoten en dakloze vrouwen opgevangen en begeleid naar zelfstandigheid door scholing en praktische vorming.

HISTORIEK

Het weeshuis Samarpan Sansthan is de voorbije 2 jaren grondig verbouwd. De kinderen slapen nu in kleinere kamers, er is meer en beter sanitair en er is ruimte voor meer kinderen. Vanaf volgend schooljaar zullen er enkele betalende studenten kunnen verblijven. Het voordeel daarvan is dat ze een beetje bijdragen in de financiering en dat ze een rolmodel kunnen zijn voor de meisjes.

Nu willen we ook de vrouwenwerking beter uitbouwen. Het gaat vooral om verstoten vrouwen. Deze vrouwen krijgen kans om op adem te komen en dan een beroep te leren zodat ze op eigen benen kunnen staan.

We willen tweepersoonskamers voor hen inrichten, zodat ze niet meer bij de kinderen slapen. We willen hen stimuleren om naar school te gaan: alfabetisering, naailes, kookles,… We kopen twee of drie naaimachines, zodat ze alvast hun eigen kleding kunnen leren maken, en eventueel al wat kunnen bijverdienen. Ondertussen dragen zij mee zorg voor de kinderen en de dagelijkse taken. Op die manier leren zij een huishouden organiseren, gezond koken, het belang van hygiëne…

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Mechelen

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs, Infrastructuur

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

Kidsworldwide

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors