logo

Seed Of Love

Seed Of Love

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Seed Of Love

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Kenia

MISSIE

Visie

Geef iemand een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer die persoon vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven. 


Missie

Gezinnen te onderwijzen om zelfvoorzienend te worden en op deze manier de toekomst van een kind en zijn gemeenschap te transformeren.


HISTORIEK

In het begin van 2008 ontstonden er hevige problemen in heel Kenia omwille van electrorale moeilijkheden. Er waren over de duizend doden en 500,000  zijn moeten vluchten. Enkele Keniaanse vrouwen hebben de koppen bij elkaar gestoken om een oplossing te vinden voor één van de grote post-electorale problemen van Kenia,  namelijk het wegvallen van vader en/of moeder en de opvang door de familieleden. 


Één van deze vrouwen, Terry Wambui, probeerde twee jaar lang kinderen en hun familieleden te voorzien van eten, drinken en medicatie waar het nodig was. Voor haar werd dit financieel ondraaglijk op haar eentje.


Op deze manier werd VZW Seed Of Love, na twee jaar sinds de verkiezingen, opgericht in 2010 om deze kinderen en jongeren een mogelijkheid te bieden voor een betere toekomst, namelijk een studie aan te bieden en om een veilige haven te creëren. 


Sindsdien is Kenia gestabiliseerd en is Seed Of Love gegroeid naar een organisatie die zich inzet om kinderen en families zelfvoorzienend te worden, dit om de toekomst van de kinderen te verbeteren. Sinds 2012 is Seed of Love in België een erkende organisatie en sinds 2013 ook in Kenia.


ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Hasselt

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Kinderen en jongeren

THEMA'S

veeteelt en/of visserij, Watervoorziening, Economie, Gezondheidszorg, Onderwijs

FOTOGALLERIJ

organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors