logo

Sikiliza Leo Werkgroep

Sikiliza Leo Werkgroep

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Sikiliza Leo Werkgroep

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Oeganda

MISSIE

Als Sikiliza Leo Werkgroep willen we de Sikiliza Leo CBO , community based organisation, uit Oeganda helpen op materieel, financieel en bestuurlijk gebied, en door kennisoverdracht.
We geloven in het versterken van de capaciteiten van de plaatselijke bevolking om zo een duurzame verbetering van hun levensomstandigheden te bewekstelligen.

HISTORIEK

In 2001 werd de Sikilza Leo CBO opgericht in Oeganda door een Belgische dokter en Oegandese professionelen.
De eerste activiteiten waren gericht op het verstrekken van directe gezondheidszorg en preventie bij de door HIV-aids getroffen bevolking.
In 2006 werd in België een feitelijke vereniging opgericht om de plaatselijke CBO beter te kunnen ondersteunen, en einde 2012 werd deze vereniging omgevormd tot de Sikiliza Leo Werkgroep VZW.
De projecten evolueerden van directe gezondheidszorg, overgenomen door de plaatselijke overheid, naar ondersteunende activiteiten, zoals de oprichting van kleuterscholen, watervoorziening, hygiëne, begeleiding van kwetsbare kinderen, opleiding van de plaatselijke bevolking enz...

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Beerse, Hove

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Kinderen en jongeren

THEMA'S

Watervoorziening, Gezondheidszorg, Onderwijs

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors