logo

SIKILIZA LEO

SIKILIZA LEO

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

SIKILIZA LEO

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Uganda

MISSIE

Sikiliza Leo werd opgericht met als doel de plaatselijke bevolking te sterken en te steunen in hun aanpak van problemen rond gezondheid en armoede. De drie pijlers en aandachtspunten zijn Gezondheid (Water/Hygiene/Medische zorg), Kinderen (School/voeding) en de Families (Kwetsbare kinderen/wezen/lokale economie)

HISTORIEK

Sikiliza Leo is een Oegandese, niet goevermentele organisatie (NGO) die werkt met de mensen in de dorpen Mulanda en Lwala in het Tororo District, in het Oosten van Oeganda. De organisatie werd opgericht in 2001 met als doel de plaatselijke bevolking te sterken en te steunen in hun aanpak van problemen rond gezondheid en armoede. De streek rond Mulanda is sinds de jaren 1990 zwaar getroffen door HIV en AIDS. Sinds 2006 hebben we een samenwerking met Sikiliza Leo Belgie, voor organizatorische en finaciele ondersteuning. Sinds 2012 zijn we een vzw.

Sikiliza Leo vertrouwt op de kracht van mensen om zelf uitdagingen aan te gaan, ongeacht sociaal-economische achtergrond, geslacht, leeftijd, etnische afkom of geloof. “Sikiliza Leo” betekent, vrij vertaald uit het Ki-Swahili, “luister vandaag”.

De naam illustreert de waarden en principes van de organisatie, dat oplossingen voor morgen komen door het luisteren, leren en werken aan problemen van vandaag. In de beginfase waren de hoofdaktiviteiten van de NGO gericht op thuiszorg, vrijwillig testen voor HIV en verdere begeleiding rond leven met HIV. Vandaag heeft het medisch gezondheidscentrum in Mulanda deze diensten overgenomen, samen met het ‘gezondheidsteam’ in de dorpen, in nauwe samenwerking met Sikiliza Leo vzw. Sinds 2012 gaat onze aandacht vooral naar Gezondheid (Water/Hygiene/Medische zorg), Kinderen (School/voeding) en de Families (Kwetsbare kinderen/wezen/lokale economie)

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen, Boechout, Hove, Mechelen

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Ambachtslui, Personen met een beperking, Kinderen en jongeren

THEMA'S

Watervoorziening, Economie, Gezondheidszorg, Onderwijs

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

AROS Hove Koning Boudewijn Stichting

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

FOTOGALLERIJ

organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors