logo

Solidair met El Carmen

Solidair met El Carmen

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Solidair met El Carmen

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Peru

MISSIE

Jongeren in El Carmen, Peru, kansen geven zelf aan een betere toekomst te werken. Daartoe werken wij samen met het CCA dat instaat voor een bibliotheek van waaruit 18 kleine bibliotheekjes worden aangestuurd. We werken samen met de muziekschool van het CCA en promoveren het lezen. In het CCA kunnen jongeren terecht voor gezonde ontspanningsactiviteiten en worden vormende activiteiten georganiseerd, o.a. gericht op het bevorderen van het zelfrespect. We ondersteunen culturele activiteiten evenals een bibliotheek in de plaatselijke middelbare school. Getalenteerde maar economisch zwakke jongeren kunnen in aanmerking komen voor een studiebeurs die hen kansen geeft hoger en universitair onderwijs te volgen.

HISTORIEK

Alhoewel Solidair met El Carmen pas in 2016 werd opgericht, wordt al veel langer met El Carmen samengewerkt, o.a. via AMIE vzw. In 2016 werd het bestaande jongerencentrum verbouwd en vergroot met één verdieping ten behoeve van de muziekschool zodat het bibliotheekgedeelte beschikbaar blijft voor allerhande activiteiten.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Kinrooi

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs, Infrastructuur, Noodhulp, Socio-culturele sector

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

AMIE vzw

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET ZUIDEN

Parroquia El Carmen

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors