logo

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Brazilië, Filipijnen, Guatemala, Honduras, Mexico, Tanzania

MISSIE

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen wilt een duurzame oplossing bieden voor het probleem der armoede, via onderwijs.

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen biedt middelbaar onderwijs, een beroepsopleiding, maar ook huisvesting, drie evenwichtige maaltijden per dag en gezondheidszorg aan meer dan 20.000 kinderen die in extreme armoede leefden. Om de kinderen te helpen zelfstandige volwassenen te worden en zich te bevrijden van alle fysieke en emotionele gevolgen van hun vroegere leven in armoede, worden de leerlingen aangemoedigd om deel te nemen aan sportieve en artistieke activiteiten, activiteiten die de zelfwaardering en zelfzekerheid van het kind bevorderen en activiteiten om de lokale hygiëne en cultuur te bevorderen.

Door een kind - die uit extreme armoede komt - onderwijs te bieden, kan dit kind later een goede baan vinden, kan hij/zij zichzelf onderhouden en kan hij/zij op zijn beurt zijn familie helpen door bijvoorbeeld het onderwijs van zijn broers en zusjes te bekostigen.

In België wilt Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen informatie en voorlichting bieden over armoede en over humanitaire en educatieve acties gericht op mensen - vooral jongeren - die lijden onder extreme armoede.


HISTORIEK

Onze Stichter, Vader Aloysius Schwartz, werd in Washington, USA, geboren. In 1944 ging hij naar het seminarie vooraleer hij zijn studies theologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven kwam verder zetten. Naar aanleiding van een bezoek aan Banneux (bij Luik), waar de Maagd der Armen verschenen is, heeft hij de ingeving gehad om zijn leven te wijden aan de armen en op die manier de boodschap van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux in de praktijk te brengen. Als gevolg van de oorlog in Korea, woonden duizenden wezen op straat in Zuid-Korea. Vader Al heeft toen het concept van de Werelddorpen uitgedacht die tot nu toe blijven bestaan en die zijn uitgebreid om te beantwoorden aan de noden van kinderen in extreme armoede. Hij heeft een religieuze orde gesticht, de Zusters van Maria, om hem bij zijn projecten bij te staan. Hij is gestorven in 1992. Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen werkt samen met de Zusters van Maria om de Werelddorpen verder te zetten en zoveel mogelijk kinderen te bevrijden uit de extreme armoede en een mooie toekomst te bieden. Op die manier wordt de cirkel der amoede blijvend verbroken.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen, Knokke-Heist, Overijse, Temse

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET ZUIDEN

Villa de las Niñas y Villa de los Niños de las Hermanas de Maria in Mexico, Guatemala, Honduras Vila das Crianças de Irmas de Maria, Brazilië Sisters of Mary Girlstown Tanzania

FOTOGALLERIJ

organisation_photo organisation_photo organisation_photo organisation_photo organisation_photo organisation_photo organisation_photo organisation_photo organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors