logo

Tansila

Tansila

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Tansila

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Burkina Faso

MISSIE

Onze missie is zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om onderwijs te volgen. Onderwijs is immers de start van een goede ontwikkeling.
Het college zal gespecialiseerd zijn in communicatie, er moet dus elektriciteit, internet en computers aanwezig zijn op de school. Het is voor ons een hele uitdaging om het dorp Tansila te voorzien van elektriciteit en internetverbinding. Dit zal niet alleen de jongeren ten goede komen, maar ook de ganse bevolking van Tansila.

HISTORIEK

2007: Start van de bouw van het opvangtehuis Saint-Laurent
2010: Start van de bouw van het College Privé Catholique Agnes Willems.

Jaarlijks organiseert een groep vrijwilligers in het dorp Balen "Burkina Rock" waar plaatselijke muziekgroepen komen optreden. Ook de lagere school De Bosmier in Balen en het Sint-Jan Berghmanscollege te Mol organiseren activiteiten om geld in het laatje te krijgen. Jaarlijks breng ik een bezoek aan Tansila om de werken op te volgen en het opgehaalde geld te verdelen waar de noden het hoogst zijn. Zo kreeg het lokale ziekenhuis dit jaar ook € 500 gekregen om de ziekenwagen te herstellen.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Balen

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Onderwijs

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors