logo

Ti Solèy Leve

Ti Solèy Leve

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Ti Solèy Leve

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Haïti

MISSIE

1) Onderwijs voor elk kind
Met pedagogisch verantwoord materiaal, door middel van een gestructureerde samenwerking met o.a. Belgische hogescholen, cofinanciering en partnerschap, worden gepaste concepten uitgevoerd voor kleuter-, lager- en secundair onderwijs en krijgen nieuwe onderwijsmodellen volop kansen, geënt op het Haïtiaans nationaal leerprogramma
2) Belang van een duurzaam leefmilieu
Sensibiliseren van jongeren om, aansluitend bij lokale behoeften, op te komen voor natuurbehoud en gemeenschapsontwikkeling.
3) Recht op gezondheidszorg
TSL Haïti ondersteunt drie nabije dispensaria in hun acties in verband met gezondheidszorg voor moeder en kind, familieplanning, noodhulp bij extreme honger. Het centrum heeft een apotheek opgezet voor moeilijk te verkrijgen of dure medicatie bijvoorbeeld ter behandeling van epilepsie, oogziektes en benodigdheden voor het verzorgen van ernstige brandwonden.

HISTORIEK

Jeannine De Beleyr is sinds 1987 als projectleider actief in Haïti. In een eerste fase werkte ze in centraal Haïti (Los Palis - Plato Central) rond vrouwenemancipatie en onderwijs voor kleuters. In 1996 verhuisde het project naar het arme noordoosten, Akil Samdi en kende het daar een grote uitbreiding met een welomschreven missie (zie hoger).
Altijd werd Jeannine voor haar realisaties in Haïti ondersteund door een feitelijke vereniging in Vlaanderen.
In 2011 werd de feitelijke vereniging omgevormd tot een vzw.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Sint-Niklaas

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs, Noodhulp

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors