logo

Twinkling Stars

Twinkling Stars

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Twinkling Stars

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Zuid-Afrika

MISSIE

Normal 0 21 false false false NL-BE X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Een schitterende toekomst voor iedereen in Zuid-Afrika.

Daaraan willen wij werken.

Alles steunt op onze 3 grote pijlers.

 

Trots zijn op

-        Mezelf (de sterretjes)

-        De gemeenschap  (de takken)

-        De natuur (de stam)

 

Bij alles wat we oprichten, zal zelfredzaamheid voorop staan.

 

Zuid-Afrika heeft een zeer ‘aparte’ geschiedenis.

De laatste tientallen jaren is er een mooie evolutie zichtbaar, maar al die tijd van onderdrukking laat nog steeds zijn sporen na.

Zuid-Afrika is het rijkste Afrikaanse land, maar er is een grote kloof tussen arm en rijk. Omdat dit ertoe ‘lijdt’ dat een groot deel van de bevolking minder kansen krijgt, kunnen mensen hun talenten vaak niet ontplooien met frustraties of gelatenheid tot gevolg.

Heel graag zouden wij ertoe kunnen bijdragen om het gevoel van trots omhoog te halen.

Wij willen die sterren zien fonkelen. 

The only way is up!

 

 

Trots zijn op mezelf

We willen graag starten bij de basis. Daarom beginnen we al bij de kinderdagverblijven.

Dit is de opvang voor kinderen vanaf 0 tot 6 jaar.   

Indien de kinderen niet naar de crèche gaan, worden ze vaak alleen thuis gelaten als de ouders gaan werken. Dat is natuurlijk geen veilige situatie. Bovendien is het nadelig voor hun persoonlijke ontwikkeling.

De kinderdagverblijven, lagere en middelbare scholen hebben leermiddelen nodig en de leerkrachten moeten een goede opleiding krijgen. Een goede opvolging is hierbij essentieel.  De scholen blijven steun ontvangen indien zij werken met methodes die goedgekeurd zijn door de overheid. Hiervoor werken wij samen met lokale partners.

 

Educatie zal steeds een grote hap uit het budget nemen, want om het met Nelson Mandela’s woorden te zeggen:

Education is the most powerful weapen, which you can use to change the world.

Verder vinden we het zeer belangrijk dat de kinderen een grotere eigenwaarde krijgen.  Dit kan door een goede schoolsituatie, maar ook door een betere leefomgeving.  De kinderen moeten zich kunnen ontplooien op sportief en creatief vlak. 

Als je wordt gesteund om je talenten te ontwikkelen, rekenen we erop dat ze zichzelf ook beter zullen verzorgen.  Hierbij worden ze uiteraard geholpen door plaatselijke begeleiders.

 

Trots zijn op onze gemeenschap

We steunen initiatieven van de lokale gemeenschap. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan de opstart van  kleine bedrijfjes. Dankzij een duwtje in de rug, willen we ervoor zorgen dat mensen niet meer afhankelijk zijn van anderen, maar in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

 

De aanleg van bijvoorbeeld parken en speeltuinen, iets waar de hele gemeenschap van kan genieten, heeft heel wat voordelen. Lokale mensen willen hier mee hun schouders onder zetten. Dat creëert een gevoel van trots, kinderen hebben een plek om te spelen, ouderen zitten op een bankje om te kijken. Zo ontstaat er een gemeenschapsgevoel.

 

We denken hier ook aan de zorg voor gehandicapten en aan het stimuleren van vrouwenrechten.

 

Trots zijn op onze natuur

De Regenboognatie heeft een zeer rijke fauna en flora te bieden.

De verscheidenheid aan bloemen, planten, bomen en dieren trekt toeristen aan van over de hele wereld. We willen dan ook inzetten op milieu-educatie en -projecten.

Voorbeelden hiervan zijn het beschermen van bedreigde diersoorten, anti-stropers controles, aanleggen van natuurlijke drinkplaatsen, recyclage, …

HISTORIEK

In april 2020 zijn we pas gestart met deze vzw.  Dit vooral door de berichten die we doorkregen van de miserie in de lokale gemeenschappen door de Covid-19 crisis. 

Door onze eigen betrokkenheid in deze gemeenschap, kennen we al enkele lokale mensen en partners die mee in ons verhaal wilden stappen. 

We hebben als eerste stap in augustus reeds €800 aan voedselpakketten verdeeld als noodhulp.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Brecht, Schoten

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

Onderwijs, kinderen- en jongerenrechten

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

/

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET ZUIDEN

Fair Trade Tourism South-Africa De volgende 3 partners kunnen nog niet geofficialiseerd worden, daar we eerst persoonlijk moeten afspreken. Er zijn al wel gesprekken geweest en er is een mondelinge en schriftelijke verbintenis dat we met hen in zee gaan. goodworkfoundation.org Lillydale.org TheunlimitedChild.org

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors