logo

Urukundo

Urukundo

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Urukundo

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Rwanda

MISSIE

Als overkoepelende doelstelling maatschappelijk relevante projecten ondersteunen in Rwanda. Tal van projecten zijn hier sinds de opstart uit ontstaan. We denken daarbij aan: - De aankoop van landbouwgronden om verder te ontwikkelen - Het aankopen van zowel schoen-, zeep- als naaiateliers - De aankoop van voedingsproducten voor meerdere weeshuizen - Het aanleggen van waterputten - Het betalen van medische verzekeringen en ondersteuning van zwakkeren en de meest kwetsbaren

HISTORIEK

Urukundo VZW werd opgericht in 1984. Het doel? Ontwikkelingsprojecten ondersteunen in Rwanda.  Dit initiatief werd genomen naar aanleiding van de vreselijke genocide in Rwanda, waar ook heel wat kinderen het slachtoffer van werden. Kinderen werden wees, moesten op straat leven en moesten een eigen ‘familie’ zoeken, zonder enige toekomst. Deze kinderen een nieuwe toekomst en levensdoel geven was de trigger voor de VZW.  In samenwerking met het lokale OVC Rwanda werden al tal van projecten uitgerold. Zo werkte Urukundo VZW mee aan de bouw van een opvangtehuis met speel- en sportterreinen. Ook een naaiatelier voor gehandicapten werd al opgericht. Door sponsoring en benefietacties hebben we al meerdere bouw- en landbouwgronden kunnen aankopen en woning voor zowel weduwen als jonge moeder gerealiseerd. Ook de renovatie van een zorghuis, het betalen van schoolgeld voor weeskinderen en de begeleiding van meerdere projecten rond straatkinderen werden al gefinaliseerd.  Ook in de toekomst blijven we ons inzetten voor de regio en de toekomst van de kinderen ter plekke. Ook in de toekomst blijven we ons inzetten voor de regio en de toekomst van de kinderen ter plekke.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Mechelen, Oud-Turnhout, Turnhout

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Kinderen en jongeren, Vrouwen, Vluchtelingen

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs, Infrastructuur, Noodhulp

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

FOTOGALLERIJ

organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors