logo

Volunteer projects Bolivia NINOS CON ALAS

Volunteer projects Bolivia NINOS CON ALAS

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Volunteer projects Bolivia NINOS CON ALAS

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Bolivia

MISSIE

Er is een onmiddellijke noodzaak om bij te dragen aan de integrale ontwikkeling en rehabilitatie van kinderen met een beperking, door de productie van aangepast en in sommige gevallen gerepareerd materiaal van de kinderen met een handicap uit de stad Cochabamba in Bolivia. Door onze financiële ondersteuning zullen de ouders van de kinderen en het personeel van de instellingen tijd ter beschikking stellen om materiaal te maken en te repareren waardoor ze kunnen geholpen worden met hun fysieke revalidatie en waardoor ze zich kunnen re-integreren in de maatschappij. Het is de bedoeling om te groeien, vrijwilligers en sponsors aan te trekken, lokale acties te organiseren, inzamel acties te organiseren in scholen , op sociale media , deel te nemen aan lokale culturele festiviteiten en tevens ook ter plaatse ondersteuning te vinden om de continuïteit van deze hulp te kunnen blijven garanderen.

HISTORIEK

Vorig jaar toevallig in contact gekomen met Freddy Mita, een Boliviaan uit Cochabamba met 15 jaar ervaring in het professioneel managen en omgaan met kinderen met een beperking , met kennis van het overheidsbeleid en van elk centrum. De NGO waar hij voor werkte had zijn activiteiten in 2018 stopgezet en sindsdien heeft hij het heft zelf in handen genomen . Hij was op zoek naar vrijwilligers/ studenten om te werken in de verschillende centra. Ik heb beloofd om hem hierbij te helpen.

Begin dit jaar heb ik een infofolder ontworpen waarvan ik 250 exemplaren  heb laten drukken. Deze folders heb ik verspreid in scholen , openbare gebouwen , winkels ed. Ik had al contacten met hoge school directies om de projecten in Cochabamba op te nemen in hun aanbod. Ik kreeg een tip van iemand uit de Fair trade winkel om een subsidie te bekomen via de gemeente. Na contact name met de verantwoordelijke binnen de gemeente kreeg ik de nodige info doorgestuurd om van start te kunnen gaan. Ondertussen kreeg ik ook nog telefoon van 2 vrienden die mijn folder gezien hadden en die interesse toonden om samen te werken . Juan Roca ,van oorsprong Spanjaard en zoon van gastarbeiders in Boom die veel familie heeft in Bolivia en Peter Rosemayer, van oorsprong Duitser, gepensioneerd maatschappelijk werker en ervaring met ontwikkelingshulp in India waar hij ook gewoond heeft. We hebben afgesproken , het klikte meteen en toen was er Corona.... en alles viel stil.

Een tijdje geleden kreeg ik van de contact persoon bij de gemeente de documenten toegestuurd ivm de 4de pijler en  de contact gegevens van Luc Callaerts van 11 11 11 . Na wat e mail verkeer hebben we in augustus samen gezeten met Luc, die ons zeer goed geïnformeerd heeft  waardoor we nu eindelijk kunnen starten met ons project " Ninos con alas, Kinderen met vleugels. 

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Boom

DOELGROEP(-en)

Stedelijke bevolking, Personen met een beperking, Inheemse volkeren, Kinderen en jongeren

THEMA'S

Gezondheidszorg

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors