logo

Volunteer Abroad Alliance

Volunteer Abroad Alliance

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Volunteer Abroad Alliance

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Cambodja, Ecuador, Gambia, Ghana, Laos, Peru, Senegal, Tanzania

MISSIE

Volunteer Abroad Alliance is misschien een jonge organisatie maar kan toch al teren op jaren ervaring. De deelnemende organisaties (vierde pijlers) zijn al jaren actief in hun projecten waardoor deze alliantie 

HISTORIEK

Meer dan 10 jaar was Ward Reekmans in 2018 al actief als Voorzitter & Vrijwilligerscoördinator voor Laat Laos Leren toen hij besloot Volunteer Abroad Alliance op te richten. Deze oprichting was geen impulsief idee maar kwam er nadat hij vraag kreeg van andere organisaties hoe vrijwilligerswerk in het buitenland te organiseren. Ook kandidaat vrijwilligers vroegen zich af of ze buiten Laos ook nog elders aan de slag konden. Door al deze vragen en gesprekken met kandidaat vrijwilligers, werd het duidelijk dat het landschap enorm versnipperd en verre van transparant was. Aan de ene kant heb je het “vrijwilligerstoerisme”, waar de vrijwilliger eerder aanzien wordt als consument en aan de andere kant VZW’s & particuliere initiatieven die op zoek zijn naar vrijwilligers om hen te helpen in hun missie en dat is een betere toekomst voor de gemeenschappen die zij helpen. Ward wou met een alliantie van VZW’s, vierde pijlers, kleinschalige & particuliere initiatieven de grote groep potentiële vrijwilligers minstens een aanbod geven voor transparant vrijwilligerswerk met oog op een win-win situatie voor alle partijen en in eerste instantie de doelgroepen in het zuiden. Ward wou ook een antwoord beiden aan het “vrijwilligerstoerisme" waarin niet duidelijk is waar de fondsen exact terechtkomen, laat staan hoe ze een positieve impact creëren voor de plaatselijke bevolking. Door samen te werken in een alliantie over de landsgrenzen en organisatiegrenzen heen zijn vrijwilligers zeker dat zij terechtkomen in eerlijke projecten in plaats van op winst gebaseerde initiatieven.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Hasselt

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Stedelijke bevolking, Inheemse volkeren, Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

ecologie, veeteelt en/of visserij, Watervoorziening, Economie, Gezondheidszorg, Onderwijs, Infrastructuur

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

FOTOGALLERIJ

organisation_photo organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors