logo

Vrienden voor Gambia Hamme

Vrienden voor Gambia Hamme

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Vrienden voor Gambia Hamme

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Gambia

MISSIE

Organisatie
Vrienden voor Gambia HAMME


Korte omschrijving van ons project en van wat we doen
Onze werking bestaat erin van ieder jaar sinds 2010, containers te sturen met hulp materiaal naar Gambia, met meestal 2de hands diverse goederen ( kleren, meubels, schoolmateriaal, ziekenhuis materiaal, fietsen enz. ) deze worden verdeelt onder de meest arme bevolking, in de schooltjes en hospitaaltjes.
Om dit te bekostigen ( prijs per container ong. 5000 € ) organiseren we daarom ook ieder jaar een eetfestijn en zoeken we voor sponsering bij de plaatselijke middenstand en privé, ook zijn er mensen die hun materiaal voor hun projecten meeliften, en die hun plaats in de container betalen, met deze opbrengst worden de containers verstuurd maar worden ook de schoolgelden van een 8 tal kinderen betaald die anders geen kans maken om ooit naar school te gaan, o.a. wezen, en gehandicapten, daarnaast trachten we ook de echt noodlijdenden te helpen, door b.v. hun dak of een waterput te laten herstellen wat werk geeft aan de lokale mensen en hebben we een kleine shop te geopend , zo geven we ook werk aan een 2 tal mensen die samen met hun familie een klein inkomen hebben ( werkloosheid ligt daar rond de 50 % ).
Pas nieuw gestart is ons tuin project maar dat staat nog in de kinderschoenen, verdere info volgt, zie daarvoor later op onze facebook pagina Vrienden Voor Gambia Hamme

HISTORIEK

Tijdens een vakantie in Gambia 2001, de schrijnende levensomstandigheden van de mensen daar gezien, daarna het plan opgevat om hulp te bieden, samen met verschillende mensen onder wie een kleine Gambiaanse groep in Hamme, zijn we dan containers beginnen versturen ieder jaar,

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Hamme

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Inheemse volkeren, Kinderen en jongeren

THEMA'S

Onderwijs, Infrastructuur

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors