logo

Yenetabet

Yenetabet

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Yenetabet

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

België, Ethiopië

MISSIE

YENETA BET wil dat jonge mensen van Afrikaanse afkomst kansen krijgen én ook nemen, om een actieve rol te spelen in de samenleving, die bijdraagt aan ontwikkeling van een toekomstperspectief voor zichzelf, hun generatie en hun landgenoten. YENETA BET wil dat jonge mensen van Afrikaanse afkomst een volwaardig deel uitmaken van de maatschappij, binnen dewelke zij mee kunnen bouwen aan een toekomst die duurzaam en verbindend is.

HISTORIEK

Terugkijkend op de Yeneta's die de basis vormden voor het vormgeven van het karakter van velen, waaronder ikzelf; en erkennen dat er onvoldoende lokale inhoud is om mijn eigen kinderen mee op te voeden; Yeneta Bet is opgericht in 2017 om bij te dragen aan de holistische ontwikkeling van Ethiopische kinderen. Sindsdien hebben we onvermoeibaar gewerkt om ervoor te zorgen dat onze kinderen toegang hebben tot de positieve ervaringen die deze wereld te bieden heeft en tot onze traditionele manieren om dingen te doen door middel van de meer dan 100 video's die we tot nu toe hebben gemaakt. In het bijzonder heeft Yeneta-bet als doel: Ondersteun Ethiopische ouders om bewust de karakters van hun kinderen op te bouwen door een onderhoudend maar leerzaam platform te bieden om hun vrije tijd door te brengen ... Draag bij aan de opvoeding van kinderen met de hoogste morele waarden Verbeter het vermogen van kinderen om te leren 'observeren' door video's te delen van mijn eigen drie kinderen die leren door deel te nemen aan verschillende experimenten Yeneta-Bet heeft tot nu toe meer dan 120 kindervideo's geproduceerd die op grote schaal zijn gedeeld op de youtube- en facebookkanalen van het platform. Sommigen van hen zijn ook uitgezonden op Ye ethiopia lijoch TV.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Onderwijs

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors